Juomat

Virkistävät juomat joka tilanteeseen – tilaa netistä

Erilaiset juomat sammuttavat janon arjessa ja juhlassa. Tilaa ne suoraan kotiisi kätevästi pienissä ja isommissa erissä. Janon yllättäessä on syytä toimia ripeästi ja sammuttaa se! Tämä onnistuu parhaiten, kun juomaa on valmiina kotona käden ulottuvilla. Vaikka vesi on tehokas janon sammuttaja, kukapa sitä jaksaisi aina juoda. Vaihtelu virkistää, ja sitä on nykyään totisesti saatavilla. Juomia on tarjolla esimerkiksi kylminä ja kuumennettavina, makeina ja happamina, hiilihapolla ja ilman sekä erilaisilla ominaisuuksilla, kuten kofeiinilla tai vitamiineilla varusteltuina. Suosituimpia vapaa-ajan juomia ovat esimerkiksi erilaiset energiajuomat, urheilujuomat ja virvoitusjuomat. Arkioloissa tuttuja juomia ovat tietenkin muun muassa maito, mehu, kahvi ja tee.

Makeiset ja monet virvoitusjuomat ovat makunsa puolesta sukua toisilleen, sillä niissä hyödynnetään samoja hedelmäisiä ja raikkaita makuja. Molemmilla on myös sama tarkoitus: saada suu makeaksi ja piristää mieltä.

Juomat ovat osa arkea ja juhlaa

Juomme jotakin monta kertaa päivässä. Jotkut juomat ovat niin arkisia, että emme edes pane merkille niiden nauttimista. Tällaiset janon sammuttajat saattavat myös muodostaa yllättävän suuren kuluerän kauppalaskuun melkein kuin huomaamatta. Halvat juomat kannattaakin tilata netistä. Parhaimmillaan saat juomat kotiovelle ja säästyt myös kantamiselta.

Juhlaan kuuluvat juomat, kuten vaikkapa onnittelumalja tai kahvit tärkeässä tilaisuudessa, saattavat puolestaan jäädä mieleen ja muistoihin lähtemättömästi. Kaikenlaisilla juomilla voi olla myös sosiaalisia merkityksiä: hyvän juoman äärelle kokoonnutaan viettämään aikaa ja nauttimaan iloisesta yhdessä olosta. Hyvä ruoka ja juoma kuuluvat olennaisesti yhteen ja täydentävät toisiaan.

Energiajuomat antavat potkua

Energiajuomat ovat tyypillisesti sellaisia juomia, joita juodaan säännöllisesti ja ostetaan paljon kerralla. Ne muistuttavat maultaan virvoitusjuomilla ja saavat piristävän vaikutuksensa yleensä kofeiinista, mutta myös esimerkiksi guaranasta tai tauriinista. Energiajuomia suositellaan nautittavaksi vain kohtuudella. Siitä huolimatta energiajuomia kannattaa hankkia runsaammin varastoon samalla, kun ostaa muutenkin edullista ruokaa netistä. 2000-luvun alusta lähtien energiajuomien tarjonta on kasvanut yhä nopeammin, ja sekä makujen että merkkien määrä on monipuolistunut.

Juomien suhteen kannattaa noudattaa ennakkoluulottomuuttaa aivan kuten ruokienkin. Sen lisäksi, että nautit lempijuomiasi, jotka tunnet jo vuosien takaa, kannattaa kokeilla myös jotakin aivan uutta. Tuore virvoitus- tai energiajuomamaku, uusi tee- tai kahvilaatu voikin olla sellainen, josta tulee uusi suosikkisi. Juomat tuovat iloa. Raikas janon sammuttaja ja energiantuoja on yksi elämän pienistä nautinnoista, jotka tarkemmin ajateltuna ovat suuria. Muista helliä makuhermojasi myös juomien osalta!