Viimeisimmät artikkelit

Halpaa ruokaa netistä suoraan kotiin
  • 28 Oct, 2022

Aikojen alussa kaupassa käynti oli sosiaalista ja siihen saatettiin käyttää aikaa paljonkin. Kaupalla tavattiin tuttuja sekä vaihdettiin kuulumisia. Toista on nykyään. Ensinnäkään kaupat eivät ole kylän keskipisteitä vaan yhä useammin se on iso marketti. Ne eivät ole tunnelmaltaan enää samanlaisia ja harvoin niissä tulee juteltua työntekijöiden kanssa. Kiire, sekä kaupassa kävijällä että kaupan työntekijällä, ei anna enää mahdollisuutta keskinäiseen yhteydenpitoon. Uusi suuntaus on myös se, että yhä useampi meistä tilaa halpaa ruokaa netistä kotiin.

Kuinka helppoa on jäätelön tekeminen itse
  • 21 Sep, 2022

Suomalaiset ovat ehdottomasti jäätelön syöjäkansa, joka kuluttaa jäätelöä eniten koko Euroopassa. Moni mieltää sen tekemisen vaikeaksi, mutta jäätelön tekeminen itse on melko helppoa. Erityisen nopeasti valmistuvat erilaiset mehujäät, mutta myös monia muita reseptejä löytyy jäätelön valmistamiseksi. Toiset hankkivat jäätelön tekemistä varten jäätelökoneen, mutta sen tekeminen onnistuu hyvin myös ilman konetta. Hätäisimmän herkuttelijan nopea jäätelö syntyy käden käänteessä ja ennakoivan herkuttelijan ihanat annokset muutamissa tunneissa. Jäätelön tekeminen itse sujuu vaivattaJäätelön tekemiseen ei tarvitse olla kuin peruskotikokki.

Mihin sopii punainen kvinoa?
  • 10 Aug, 2022

Kvinoa sisältää paljon kuituja, hiilihydraatteja ja proteiinia ja se soveltuu siksi erittäin hyvin kasvis- sekä vegaaniruokavalioihin. Punainen kvinoa erottuu vaaleasta ja tummasta kvinoasta maullaan, sen maku on hennon pähkinäinen ja se on koostumukseltaan hieman rouheampi. Sitä pystyy käyttämään ruokien joukossa riisin tavoin, makunsa vuoksi se sopii hyvin myös lisukkeeksi. Sitä pystyy myös käyttämään myös esimerkiksi puurona tai ruokaisan salaatin tai keittojen seassa ja se soveltuu jopa leipomiseen. Punainen kvinoa on maultaan pähkinäinenUlkomaalaiset ja kotimaiset kvinoat eroavat hieman toisistaan koostumukseltaan, muuta eroa niillä ei ole.

Italialainen minestronekeitto on herkullinen arkiruoka
  • 18 Jul, 2022

Italialainen minestronekeitto on täyttävä vaihtoehto ateriaa suunnitellessa. Minestronekeitto herättääkin monelle makumuistoja entuudestaan ja keitto tunnistetaankin helposti sen pääraaka-aineena käytetystä pätkitystä spagetista. Makumatka Italiaan onnistuu joko valmistamalla keitto alusta alkaen itse netistä löytyviä reseptejä noudattamalla tai valitsemalla helppo valmiskeitto, mikäli aikaa itse valmistamiseen ei ole. Valmiskeitolla tuhdin aterian saa hetkessä eteensä, eikä mausta tarvitse todellakaan tinkiä. Herkuttele valmistamalla italialainen minestronekeittoMinestronekeitto valmistuu vähistä raaka-aineista. Sen pohjana on kuullotetulla sipulilla ja valkosipulilla maustettu tomaattiliemi, jossa makaroni, pasta tai yleisemmin pätkäspagetti kypsytellään.

Edulliset ja monipuoliset säilykkeet netistä
  • 17 Jul, 2022

Kannattaako ostaa säilykkeet netistä ja kuinka pitkään ne säilyvät? Ehkä tämä ajatus on pyörinyt monen mielessä ja siitä päätimme ottaa selvää. Sinällään säilykkeet pelastavat usein kiireisessä arjessa ja aterian saa syntymään niiden avulla nopeasti. Siitä, että onko ruoka yhtä hyvää kuin tuoreista aineksista, voi olla montaa mieltä, mutta niillä pystyy taikomaan herkullisia aterioita pienellä vaivalla. Säilykkeet ovat edullisia ja vaihtoehtoja on paljon. Ostatko säilykkeet netistä vai kaupasta?Säilykkeiden ostaminen netistä on siinä mielessä houkuttavaa, että tuotteiden tutkimista saa tehdä rauhassa ja samalla voi miettiä, mitä niistä voi tehdä.

Näin syntyy helppo vegaanin aamupala
  • 28 Jan, 2022

Aamupalan sanotaan olevan päivän tärkein ateria, johon kannattaa panostaa. Hyvä vegaanin aamupala on monipuolinen sisältäen vitamiineja, kuituja ja hyviä rasvoja. Kaupasta saa nykyään paljon erilaisia vegaanisia tuotteita, joita voi hyödyntää aamiaisen kokoamisessa. Terveellinen ja täyttävä aamupala voi koostua esimerkiksi leivästä, hedelmistä ja vegaanisesta jogurttituotteesta. Pääasia on, että aamupala on maistuva ja se antaa runsaasti energiaa tulevaan päivään. Monipuolinen vegaanin aamupala syntyy yksinkertaisista aineksistaHyvä ja helppo vegaaninen aamiainen kannattaa rakentaa yksinkertaisista aineksista kuitenkin siten, että ateria on riittävän monipuolinen.

Nopea illallinen arkena helpottaa jaksamisessa
  • 27 Nov, 2021

Arkena ruuanlaiton kikkana ovat helpot raaka-aineet, nopeus sekä hyvä maku. Nopea illallinen syntyy helposti jopa vajaassa puolessa tunnissa ja se on silti herkullinen. Nopeaa ruokaa on esimerkiksi riisi tai pasta sekä siihen tarjolle myös kalaa tai jotakin nopeasti valmistuvaa lihaa. Kasvisruoka syntyy myös äkkiä ja valmiskastikkeilla saa paljon makua sekä jopa väriä. Pasta sopii myös nopeisiin ja ravintorikkaisiin salaatteihin. Salaatinkastikkeilla saa mukavasti makua. Mikä onkaan myös tärkeää, niin se, että malttaa syödä illallisensa kaikessa rauhassa.

Mikä on paras öljy leivontaan?
  • 27 Nov, 2021

Kasviöljyn käyttäminen leivonnassa on terveellinen ja toisaalta myös kevyt vaihtoehto. Sitä voi käyttää taikinoihin, mutta myös voiteluun sekä viimeistelyyn. Paras öljy leivontaan riippuu siitä, mitä olet leipomassa. Jos kysymyksessä ovat makeat leipomiset, sopii paremmin ihan perinteiset rypsiöljyt, auringonkukkaöljyt ja jopa oliiviöljyt. Jos taas olet ajatellut leipoa sämpylöitä tai leipää, voit käyttää öljyjä, joissa on mausteita. Hyviä vaihtoehtoja siinä tilanteessa ovatkin yrttiöljyt. Tavallisen öljyn sekaan on myös helppo lisätä omia mieliyrttejään. Tietyissä resepteissä juoksevan margariinin voi hyvin korvata öljyllä, joskin määrä on 80% vähemmän.