Kuinka helppoa on jäätelön tekeminen itse

  • 21 Sep, 2022

Jäätelön tekeminen itse on helppoa.

Suomalaiset ovat ehdottomasti jäätelön syöjäkansa, joka kuluttaa jäätelöä eniten koko Euroopassa. Moni mieltää sen tekemisen vaikeaksi, mutta jäätelön tekeminen itse on melko helppoa. Erityisen nopeasti valmistuvat erilaiset mehujäät, mutta myös monia muita reseptejä löytyy jäätelön valmistamiseksi. Toiset hankkivat jäätelön tekemistä varten jäätelökoneen, mutta sen tekeminen onnistuu hyvin myös ilman konetta. Hätäisimmän herkuttelijan nopea jäätelö syntyy käden käänteessä ja ennakoivan herkuttelijan ihanat annokset muutamissa tunneissa.

Jäätelön tekeminen itse sujuu vaivatta

Jäätelön tekemiseen ei tarvitse olla kuin peruskotikokki. Helpon massan valmistamiseen tarvitaan sokeria, kananmunia ja kermaa. Myös glukoosisiirappi on hyvä lisä parantamaan jäätelön rakennetta. Kun massa on tehty, sen voi maustaa haluamallaan tavalla. Siihen voi lisätä esimerkiksi marjoja, hedelmiä, lempisuklaata tai erilaisia mausteita kuten vaniljaa. Massan annetaan jäätyä jäätelökoneessa tai pakastimessa ja lisäksi sitä on sekoittava erityisesti jäätymisen alkuvaiheessa. Silloin jäätelöstä tulee parempilaatuista. Valmis itse tehty tuote säilyy pakastimessa noin viikon.

Mikäli jäätelönhimo iskee yhtäkkiä, on nopea pikajäätelö paikallaan. Sen saa sekoittamalla jäiset marjat sekä esimerkiksi jugurtin, rahkan, sokerin ja hunajan tehosekoittimessa. Sen jälkeen jäätelö onkin valmis. Hyvä hätävara ovat myös erilaiset mehujäät. Makeiset sopivat myös niiden kanssa, ja ne ovatkin varsinkin lapsille todella herkullinen lisä mehujään kaveriksi.

Sorbetti ja granita

Me suomalaiset syömme usein perinteisiä kermajäätelöitä ja mehujäitä, mutta myös muita jäätelövaihtoehtoja on runsaasti. Yksi suosittu vaihtoehto on sorbetti, joka valmistetaan usein käyttämällä vain marjoja, vettä ja sokeria. Granita on monelle tuntemattomampi, mutta se on oikeastaan sorbetti, joka jäätelökoneen sijaan jäädytetään laakeassa astiassa. Pintaa rouhitaan, jolloin lopputuloksena on suurikiteistä mehujäätä. Vaihtoehtoja jäätelön valmistamiseen riittää kuten kokeiltavaakin.