Helsinki Farmer’s Market -lähituottajatapahtuma valtaa Helsingit torit

Helsinki saa virallisen, jatkuvan lähituottajatapahtuman, kun lähialueiden pientuottajat pystyttävät myyntikojunsa Helsinki Farmer’s Market -pientuottajatorille 28.4.2019 kello 10 alkaen. Jo ensimmäiseen tapahtumaan odotetaan osallistuvaksi kymmeniä lähituottajia.

Maailman johtavasta lähiruoka- ja pientuottaja-alueesta, Yhdysvaltain Kaliforniasta, mallia hakenut Helsinki Farmer’s Market tuo pientuottajien ruoat, juomat ja tuotteet kuluttajien ulottuville aivan Helsingin sydämeen.

– Ihmiset ovat valtavan kiinnostuneita puhtaista, paikallisesti tuotetuista raaka-aineista, mutta polku tuottajan pellolta kuluttajan pöytään on pitkä – ja aivan liian usein matkalla on turhia välikäsiä. Haluamme purkaa fyysisen etäisyyden tilalta urbaanin kuluttajan luo ja tuoda parhaat paikalliset maut ja elämykset kaupungin ytimeen, kertoo tapahtuman järjestäjä ProLocalis Oy:n perustaja Christos Granqvist ja jatkaa:

– Tiedostava kuluttaja on aidon kiinnostunut tutustumaan raaka-aineiden tuottajiin ja tarinoihin sekä oppimaan ruokansa alkuperästä. Helsinki Farmer’s Market ei ole “vain” puhtaan, paikallisen ruoan ostamista, se on elämys ja sosiaalinen kokemus, joka kytkee meidät yhteisöön ja paikalliseen kulttuuriin.

Ensimmäinen Helsinki Farmer’s Market järjestetään Wanhan Sataman rantamakasiinissa sisätapahtumana 28.4.2019 klo 10–16. Ensimmäisen tapahtuman teema on Makujen kevät. Tavoitteena on jatkossa siirtää joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina järjestettävä tapahtuma kesäkaudeksi Helsingin ulkotoreille – ja syksyllä sadonkorjuujuhlien jälkeen palataan taas sisätiloihin.

Tapahtuman järjestäjä ProLocalis Oy tunnetaan myös hiljattain lanseeratusta, suurta huomiota Suomessa ja maailmalla saavuttaneesta ProLocalis-sovelluksesta, joka on lähituottajien ja kuluttajien digitaalinen yhteisö, kartta sekä kohtaus- ja kauppapaikka. Granqvist summaa yhtiön visiota:

– ProLocaliksen tavoite on yhdistää parhaat paikalliset elämykset ja niitä etsivät ihmiset – sekä digitaalisessa että reaalimaailmassa. Meistä jokainen haluaa kuulua ja kokea yhteisöllisyyttä siellä missä asumme, asioimme ja matkustamme!

Lisätiedot Helsinki Farmer’s Marketista ja ProLocaliksesta sekä haastattelut:

Christos Granqvist, CEO & Founder, christos@prolocalis.com | +358 50 544 9957

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pientuottajien asialla

Kiitos!

Viestisi kolahti juuri postilaatikkoomme ja otamme sinuun yhteyttä muutaman päivän kuluessa!

Seuraa Helsinki Farmer’s Marketia Facebookissa, ja pääset mukaan nauttimaan yhteisöstä ja tunnelmasta – sekä saat tapahtumista viimeisimmät uutiset!